Kızarmış Haşlama Patatesler & Turşulu Dip Sosu

kızarmış haşlama patatesler

Malzemeleri ; (3-4 kişilik)
* 8-10 adet patates
* toz kırmızı biber
* kızartmak için sıvı yağ
* tuz ve karabiber

Dip Sos için ;
* 1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
* 2-3 adet kornişon turşu rendesi
* kıyılmış dereotu
* kuru nane
* tuz
* 1 tatlı kaşığı sirke

Yapılışı ;
– Patatesleri bir tencerede kabukları ile haşlayın.
– Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve soğutun.
– Gelişi güzel bir şekilde kuşbaşı olarak doğrayın.
– Kızgın sıvıyağda haşlama patatesleri dışları kabukumsu bir hal alana kadar kızartın.
– Daha sonra yağlarını süzmek için bir mutfak havlusuna çıkartın ve tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın.
– Yanında dip sosu ve bira ile servis edin.
– Dip sosu kızartma esnasında kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri bir kase içerisinde karıştırın ve tadarak eksik veya fazlasını ayarlayarak patateslerin yanında servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar