YOĞURTLU & TEREYAĞLI KÖY ERİŞTESİ

Malzemeleri ;
* 1 su bardağı ev eriştesi
* 2 diş sarımsak (dövülmüş)
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* yeteri kadar süzme yoğurt
* pul biber
* tuz

Yapılışı ;
– Bir tencerede erişteleri ısıtılmış tereyağında kavurun.
– Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tuzunu koyup,suyunu çekene kadar pişirin.
– Erişteniz hazır olduktan sonra tencereden bir servis tabağına alın.
– Hafif ılınırken,süzme yoğurda sarımsakları ekleyin.
– Erişteleri süzme yoğurt ile karıştırın.
– Karışım meze görüntüsünde olacağı için yoğurt az gelirse ilave edin.
– Karışımı kaşık yardımı ile düzeltip,tavada erimiş pul biberli tereyağ dökerek servis edin.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar