İÇLİ KÖFTE

Malzemeleri ; (30-35 adet)
İç Malzeme için;
* 750 gr dana kıyma
* 1 kg kuru soğan
* 1 kibrit kutusu kadar tereyağ
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* tuz ve karabiber
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 fiske tarçın
* 1 kase kıyılmış maydanoz
* 1 kase rondoda çekilmiş ceviz içi

Dışı için;
* 3 bardak ince bulgur
* 1,5 bardak irmik
* 3 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* tuz

Yapılışı ;
– Bir tencerede kıymayı çok az su ilave edip çektirerek kendi yağında kavurun.
– Soğanları kıymaya ilave edin. İyice kavurmaya devam edin.
– Tereyağını, yenibaharı, tuz ve biberi, pul biberi, tarçını ilave edin.
– En son ceviz ve maydanozu da ilave edip, ateşi kapatıp kapağı kapalı olarak tencereyi ocaktan alın.
– Biraz ılındıktan sonra karışımı kayık bir tabağa alıp üzerine torba geçirip – 18 derece deepfreeze kaldırın.
– Kıymalı karışımı 2-3 saat kadar -18 de bekletin.
– Bir geniş mutfak leğeni içerisinde bulgur, un, irmik, tuz, salça ve kimyonu karıştırın.
– Kısır yapar gibi üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek karışımı ıslatın.
– Karışım ılınınca eliniz ile yoğurmaya başlayın.
– Ara ara elinize su alarak yoğurmaya devam edin.
– Şekil verilebilecek kıvama geldiğini düşündüğünüzde elinize avucunuzun içi kadar bir parça alın.
– Elinizde top şekli vererek avucunuzda bastırarak açın ve içine -18 de bekleyen malzemeden koyarak malzeme içinde kalacak şelikde yoğurarak kapatın.
– Avuç içi hareketlerinize uygun olarak ovaladıkça uçlarını inceltin ve klasik içli köfte şeklini verin.
– Kızgın sıvıyağda kızartıp bol maydanoz ve limon ile servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar