EKMEK ARASI TANTUNİ

tantuni yapımı

Malzemeleri ; (4-6 kişilik)
* 400 gr civarında kıyma veya kuzu eti (tavla zarı kadar minik kıyılmış)
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* zeytinyağı ve tereyağı
* domates ( küp küp kesilmiş)
* soğan ( küp küp kesilmiş)
* kıyılmış maydanoz ( 1 kase kadar)
* sumak
* tuz ve karabiber
* somun ekmeği veya büyük sandviç ekmeği
* kırmızı toz biber ve kimyon
* limon

ekmek arası tantuni

Yapılışı ;
–  Kıymanızı veya etinizi 1 bardak sıcak su ile haşlayın.
–  Daha sonra suyunu süzün ve tercihen bir sac tavada az sıvıyağda kavurun.
–  Kıymayı veya eti sık sık karışırarak kavurma işlemine devam edin

tantuni yapılışı

– İlk birkaç dakika yüksek ateşte kavurdutan sonra biraz tereyağ parçaları ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.
– Bu aşamada ara ara sıcak su eklemek gerekebilir.
– Kıyma veya et hafif pişerken sizde bir kap içerisinde domates ve maydanozu karıştırın, ayrı bir kasede ise soğan ve sumakı karıştırın.

tantuni salatası

tantuni içindeki soğan

– Kıyma veya etinizi tuz, karabiber, sarımsak, kimyon ve kırmızı biber ile karıştırarak biraz daha sulandırın ve fotoğraftaki gibi bir kıvamda olmasını sağlayın.( daha sonra etleri sacın kenarlarına çekerek ortada ekmeğin ıslatılması için biraz kıymanın veya etin suyundan kalması gerekiyor)

tantuni tarifi

– Kavurma işlemi bitince kıyma veya etinizin üzerini örtün ve sıcakta bekletin.
– Ekmeklerinizi kıyma veya etin sosu ile hafif ıslatın.
– Ekmeğin tabanına kıyma veya etinizi yayarak üzerine domates ve maydanoz karışımını ve doğan koyun.Üzerine biraz daha et gezdirin.
– Limon sıkarak yiyebilirsiniz.

tantuni

Not : Ekmek yerine lavaş kullanarak farklı tantuni servisi yapabilirsiniz. Asla bir Yaprak Tantuni olmasak da evde iyi kötü sağlam bir tantuni yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Reklamlar