BARBUNYA PİLAKİSİ

barbunya pilaki

Malzemeleri ;
* 500 – 750 gr taze barbunya fasulyesi
* 2 adet orta buy soğan ( küçük küp küp doğranmış)
* 8-9 diş sarımsak
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 2-3 adet domates ( kabuksuz küp küp doğranmış)
* 3-4 adet kesme şeker
* 1 çorba kaşığı sirke
* tuz
* 1 limon suyu
* arzu ederseniz 1 adet küp patates ve dilimlenmiş havuç

Yapılışı ;
– Bir düdüklü tencere içerisinde soğanları küp olarak sarımsaklarıda dilim dilim kıyarak koyun.
– Zeytin yağını ilave edin ve tuz serpin.
– Yıkanmış taze barbunyalarıda ilave edin.Eğer kullanıyorsanız havuç ve patatesleri de ilave edin.
– Doğranmış domates ve limon suyu ilave edin.
– Güzelce bir harmanlayıp limon suyu gezdirin ve kesme şekerleri serpiştirin.
– Tekrar karıştırıp bir kaşık sirke ilave edin ve üzerine bir su bardağı su ekleyin ve düdüklüyü kapatın.
– Yaklaşık 25-30 dk kadar pişirin.
– Kapağını açıp oda ısısında soğutun.
– Tercihen bir gece buzdolabında bekletin ve kıyımış maydanoz ile extradan limon sıkarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Reklamlar