TAVUKLU SAC KAVURMA




Malzemeleri ; (2-4 kişilik)

* 2 parça tavuk göğüs bonfile
* 1 kase sivribiber
* 1 adet iri soğan (yemeklik doğranmış)
* 2 adet domates (kabuksuz ve soyulmuş) veya 4-5 kaşık domates konservesi
* 2-3 diş kıyılmış sarımsak
* tuz ve karabiber
* kırmızı toz biber
* sıvıyağ
* tereyağ

Yapılışı ;
– Tavuk güğüsleri tavla zarı kadar ufak doğrayın ve yıkayıp süzün.
– Sac tavanızı ısıtın ve sıvıyağı ekleyip sarımsakları atın.
– Beklemeden tavuk etlerinide atın ve karıştıra karıştıra biraz soteleyin.
– Tavuklar sulanırını salıp çekene kadar ara ara karıştırarak orta ateşte kavurmaya devam edin.
– Biberleri ve soğanı  ilave edin.

tavuklu saç kavurma nasıl yapılır

tavuklu sac kavurma nasıl yapılır

– Tavuklar ve biberler pişince domates veya domates konservisini ekleyin.
– Yüksek ateşte kavurmaya devam edin.
– Baharatlarını ekleyin.Tuzunu ve biberini ayarlayın.
– Sac ile birlikte yanında sıcak lavaşlarla birlikte servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar