ATIŞTIRMALIK MİNİ KUMPİRLER

Malzemeleri ; (4-6 kişilik)
* 15-25 adet minik taze patates
* bir kase rende kaşar peyniri
* 3-4 yemek kaşığı küp doğranmış turşu
* tuz & tane karabiber
* 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı ;
– Patatesleri güzelce yıkayın
– Patatesleri bütün olarak 200 derece de yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
– Patatesleri daha sonra kabuk kısımlarını geri kullanacağınız için parçalamadan patatesleri 2’ye bölerek içlerini alıp oyun.
– Patates içlerini büyük bir kase içerisine alın ve kabukları da atmadan saklayın
– Patates içlerine sıcakken tuz, tane karabiber, tereyağ ve kaşar rendesi ekleyerek macun kıvamına gelene kadar çatal ile ezerek karıştırın. Küp doğranmış turşuları ilave edin.
– Arzu ederseniz konserve mısır ve haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz.
– İç karışımı tekrar kabuklara geri doldurun.
– Fırında mini patatesleri 5-10 dk daha ısıtın.(Arzu ederseniz üzerine extra biraz daha kaşar koyarak fırınlayabilirsiniz.)

Afiyet Olsun

Reklamlar