TAVUKLU LEBİNİYE ÇORBASI

Malzemeleri ; (4-6 kişilik)
* 2,5 yemek kaşığı pirinç
* 1 bardak Et suyu veya 1 adet bulyon
* 1 kase yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* 1 yemek kaşığı un
* tuz
* bir bardak haşlanmış nohut
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* kuru nane
* 1 kase haşlanmış tavuk göğüs eti

Yapılışı ;
– Bir tencerenin yarısına kadar su koyun ve kaynatın.
– Kaynayınca et suyunu ilave edin veya bir su bardağında erimiş bulyonu ilave edin.
– Kaynamaya devam ederken pirinçleri de  ilave edin.
– Pirinç biraz yumuşayınca  geniş bir kase yoğurtda yumurta sarısını ve unu ilave ederek iyice pütürsüz olana kadar çırpın.
– Kaynamakta olan sudan bir kepçe alarak kasede yoğurtlu karışımı sıcak su ile iyice çırpın.
– Kaynamakta olan sudan kaşık kaşık alıp sürekli karışıma ekleyerek inceltin.
– Kasede ki yoğurtta aldığınız sıcak su etkisiyle ısınıp kıvamlanınca komple tencereye boşaltın.
– Tuzunu ayarlayın.Ve tavukları, nohutları da içine atın.
– Kaynayana kadar karıştırın.
– Bir tavada tereyağ eritip pul biber ve nane yakın.
– Tencereye ilave edip iyice karıştırıp altını kapatın.
– Çorba biraz kapağı kapalı olarak demlendikten sonra tabaklara alıp taze nane serperek servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar