BARBUN TAVA

Malzemeleri ; (4 kişilik)
* 1 kg temizlenmiş barbun balığı
* yeteri kadar mısır unu
* 2-3 yemek kaşığı un
* kızartmak için sıvıyağ
* yanında servis etmek için yıkanmış roka
* 4 dilim halka kesilmiş kırmızı soğan
* tuz

Yapılışı ;
– Barbunları akan suyun altında güzelce yıkayın ve süzdürün.
– Balıklarınızı tuzlayarak buzdolabında bekletin.
– Pişirmeye başlayacağınız zaman balıkları dolaptan alın.
– Tava’ya 3-4 parmak sıvıyağ koyun ve yağı kızdırın.
– Bir tepsi içinde bolca mısır unu ile unu karıştırın.
-Balıklarınızı mısır ununa bulayarak kızartmak için hazırlayın.
-Yağı kontrol ederek kızmış ise kızartma işlemine başlayın.
-Balıkları düzenli olarak tavaya dizin ve bir tarafı kızardıktan sonra çevirin.
– Balıkları ılık olarak bekleterek hepsini kızartın ve yanında roka, kırmızı soğan ile servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar