ETLİ & KEREVİZLİ TÜRLÜ

Malzemeleri ; (2-3 kişilik)
* 500 gr kemiki kuzu parça eti
* 1 adet soğan ( yemeklik doğranmış)
* 2 adet pırasa (doğranmış)
* 1 adet havuç ( iri doğranmış)
* 1 adet kesme şeker
* 1 çay bardağı haşlanmış nohut
* tuz & karabiber
*1 adet limon suyu
* bir avuç kıyılmış dereotu
* kereviz yaprakları ve sapı ( hafif kalın doğranmış)
* bir kase kuşbaşı kesilmiş kereviz ( limonlu su içinde)

Yapılışı ;
– Bir tencerede sıvıyağı ısıtın.
– Kuzu etlerini kavurun. Yaklaşık 7-8 dk kavurduktan sonra soğan ve havucu ilave edin.
– Ateşi kısın ve tencereye 2-3 parmak sıcak su ekleyerek yemeği kapağı kapalı olarak pişirin.
– Yemek haşlanırken pırasaları yıkayıp hazırlayın, kerevizlerinizin limonlu suyunu süzün.
– Yaklaşık 35-40 dakika sonra etlerinizi kontrol edin ve gerekiyorsa pişirmeye devam edin.
– Etler istenilen kıvamda pişince pırasa, nohut, kerevizleri tencereye ilave edin.
– Bir adet kesme şeker, tuz ve karabiberini atın.
– Gerekiyorsa sebzeleri geçmeyecek kadar kaynar su ilave edin ( yemek sebzeleri geçmeyecek kadar sulu olmalıdır)
– Bir adet limon suyu ilave edin.
– Kapağı kapalı olarak kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
– Kerevizler yumuşayınca üzerine kereviz sapları ve dereotunu serperek yemeği ateşten alın.
– Sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar