ŞARAPLI DENİZ LEVREĞİ

folyoda deniz levreği

Malzemeleri ; (1 adet)
* 1 adet orta boy temizlenmiş deniz levreği
* ½  kalın doğranmış kuru soğan
* ½  kabuksuz ve doğranmış domates
* 1 adet doğranmış tatlı çarliston biberi
* tuz & tane karabiber
* 5-6 dal taze maydanoz sapları
* 1 diş doğranmış sarımsak
* 2 dilim limon
* zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı beyaz şarap

Yapılışı ;
– Folyo kağıdınızı tezgahınıza balığınızın içine sığacağı boyutta açın.
– Balığınızı suya tutun ve folyo üzerine yatırın.
– Balığınızın içini ve etrafını güzelce tuz ile ovun ve iç kısmına tane karabiber serpin.
– Balığın iç kısmına limon dilimlerini dizin ve kıyılmış sarımsağı koyun.
– Balığın üzerine diğer malzemeleri de koyun.
– Komple zeytinyağı ve şarabı da gezdirerek folyo’yu güzel bir şekilde kapatın.
– Pişerken su akmaması için folyo’nun etraflarını çok iyi sıkarak kapatıp sıkıştırın.
– Orta dereceli sıcak bir fırında yaklaşık 20-25 dk pişirin.
– Altına bir kayık tabak alarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar