PASTIRMALI & SOĞANLI BRUSCHETTA



Malzemeleri ; (4-5 adet)

* 100 gr kadar kıyılmış pastırma parçaları
* yeteri kadar kaşar dilimleri
* 1 orta boy kırmızı soğan ( piyazlık doğranmış)
* 3-4 adet cherry domates ( 4’e bölünmüş)
* tuz & tane karabiber
* turşu dilimleri (şerit şerit kesilmiş)
* bir kase ajvar sosu
* kepek ekmeği dilimleri

Yapılışı ;
– Ekmek dilimlerinin üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
– Ekmekleri 175-180 derecede yaklaşık 8-10 dk kadar fırınlatın.
– Bu esnada bir tava içerisine çok az zeytinyağı koyun ve kırmızı soğan ile pastırmaları hafif kavurun.
– Tavaya turşu dilimlerini de ilave edin ve biraz daha karıştırarak orta ateşte malzemeleri iyice ölüştürün.
– Tavayı kapağı kapalı olarak kenarda beklemeye alın.
– Ekmeklerinizi fırından alarak üzerlerine ajvar sosu sürün.


– Pastırmalı karışımız ekmeklere paylaştırın.
– Domatesleri ilave ederek bol karabiber ile tatlandırın.
– Üzerlerine kaşar peynirlerini dizin.
-Elektirikli ızgarada kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
-Tuzlayarak soğutmadan servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar