KALAMAR TAVA NASIL YAPILIR ?

Malzemeleri ;
* 1 kg kalamar
* 1 adet limon
* 1 su bardağı bira
* 1 çay bardağı maden suyu
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz

Tarator Sosu için;
* 1 kase yoğurt
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 2 yemek kaşığı rondoda çelikmiş ceviziçi
* 1 avuç bayat ekmek içi
* kıyılmış maydanoz
* 1-2 diş dövülmüş sarımsak
* 1 yemek kaşığı sirke

Yapılışı ;
– Kalamarları güzelce yıkayın.
– Bir derin kase içerisine kalamarları alın, bira, limon suyu, maden suyu, tuz ve şeker ile güzelce ovalayarak karıştırın.
– Buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

– Kalamarları dolaptan alın ve güzelce süzün.
– Un ve tuz karışımına bulayarak rengi sarı bir hal alana kadar kızartın.
– Tarator sos için bütün malzemeleri çatal ile bir kase içerisinde karıştırın.
– Kalamarları sos ile servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar