PİRPİRİM CACIĞI

Malzemeleri ; (4-6 kişilik )
* 1 demet ayıklanmış yıkanmış semizotu
* 1 bardak haşlanmış nohut
* 1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
* kuru nane
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz

Yapılışı ;
– Yıkanmış ve ayıklanmış semizotunu iri iri bir büyük kase içerisine doğrayın.
– Üzerine nohut ilave edip yeteri kadar tuz serpin.
– Sarımsaklı süzme yoğurdu da koyun ve içerisine 4-5 kalıp buz atın.
– Buzlar eriyene kadar çırpma teli ile malzemeleri çırpın. Bir yandan buz eridikçe cacığınız sulandıkça bir yandan soğumasını sağlayın.
– Üzerine sevdiğiniz cacık kıvamına göre su ilave ederek cacığı tamamlayın. Yoğurt ve su dengesini kendi zevkinize göre ilaveler yaparak ayarlayın.
– Servis zamanına kadar dolapta bekletin.
– Servis öncesi üzerine kuru nane ve zeytinyağı gezdirerek yine güzelce çırpın.
– Tuzunu ayarlayarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar