UN HELVASI

Malzemeleri ; (6-8 kişilik )
* 150 gr tereyağ
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 2 bardak un
* 1,5 su bardağından bir parmak fazla toz şeker
* 1 su bardağı su
* 1,5 su bardağı süt

Yapılışı ;
– Bir kase içerisine süt ve suyu koyun.
– Üzerine şekerin tamamını ilave ederek ara ara karıştırarak süt, su ve şekerden oluşan soğuk bir şerbet elde edin.( Isıtma veya kaynatma işlemi uygulamayın)
– Bir tencerede sıvıyağ ve tereyağını eritin. (Tereyağın yanmaması çok önemli)
– Kısık ateşte tereyağ eriyip yağlar ısınınca unu ilave edin.
– En az 30-35 dk süre ile yağ ve unu kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
– Unun rengi dönüp kokusu çıkınca sütlü şerbeti ilave edin.
– Sürekli karıştırarak helvaya kıvamını verin ve 2-3 dk daha karıştırarak pişirin.
– Daha sonra tencereye bir bez gererek kapağını kapatın ve demlemeye bırakın.
– Daha sonra kaşık içi ile şeklini vererek bir başka kaşıkla sıyırarak servis tabaklarına dizin.
– Arzu ederseniz tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar