PATLICAN HERSE

Malzemeleri ; (4 kişilik )
* 7-8 adet patlıcan
* 3-4 diş sarımsak
* 1 adet kırmızı soğan ( piyazlık doğranmış)
* 1 adet kabuksuz içi alınmış ve küp doğranmış domates
* kıyılmış maydanoz
* tuz & tane karabiber
* sızma zeytinyağı

Yapılışı ;
– Paılıcanları közleyin.
– Dana sonra akan suyun altında kabuklarını soyun.
– Kesme tahtasında köz palıcanları gelişi güzel bir şekilde doğrayın birazda kıyın.
– Sarımsakları çok ince traşlar gibi dilimleyerek kıyın. (sarımsağı bu salatada dövülmüş olarak kullanmayın)
– Patlıcan ve sarımsağı bir yayvan kaba alın ve üzerini aşacak ayara yakın sızma zeytinyağı ile doldurun.
– Kabın varsa kapağı ile yoksa  streç film ile üzerini kapatın.

– Kabı sallayarak patlıcan sarımsak ve yağı iyice birbirine yedirin.
– Patlıcanları 2 saat buzdolabında demlendirin.
– Dolaptan çıkınca üzerine doğranmış diğer malzemeleri ekleyin.
– Tuz ve karabiber ile tatlandırarak kaşıkla zarar vermeden ve patlıcanları bulamaç haline getirmeden 2-3 kere alttan yukarı doğru karışırın.
– Maydanoz serperek soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar