ÇİLEK REÇELİ YAPIMI

Malzemeleri ; (yaklaşık 2 ortaboy kavanoz için)
* 1,5 kg reçellik çilek
* 1,100  gr toz şeker

Yapılışı ;
– Çilekleri muntazam bir şekilde tercihen el ile yeşil saplarından ayırın.
– Bütün çilekleri sapları ayıklanmış olarak bir kasede biriktirin.



– Bir süzgeç içine alıp akan suyun altında kısa süreli yıkayın.
– Bakır bir tencere içine çilekleri alın ve üzerini komple şeker ike kaplayın.
– Bakır tencerenin kapağını kapatın ve oda ısısında 1 gece sulanması için bekletin.

– Ertesi gün çilekleri ocakta kaynatın.
– Arzu ettiğiniz kıvama göre kaynatma işlemini tamamlayın.
– Kaynama sırasında sürekli oluşan köpüğü kevgir ile alın.
– Reçelin tam kıvamına gelip gelmediğini test etmek için, bir bardağa 2 parmak su koyun.
– Çay kaşığının ucu ile reçelin suyundan damlatın, damla suya deydiğinde dağılıyorsa kaynatmaya devam edin. Damla bozulmadan suyun dibine kadar inerse reçeliniz kıvamlanmış ve olmuş demektir.
– Sıcak olarak temiz kavanozlara boşaltmayın.Tenceresinde oda sıcaklığına gelene kadar kendi halinde soğumaya bırakın.
– Daha sonra kavanozlara boşaltın.

Afiyet Olsun

Reklamlar