FRANKFURTER SOSİS IZGARA

Malzemeleri ; (1 kişilik )
* 1 adet Frankfurter tipi sosis, domuz sosisi veya jumbo sosis
* 1 adet domates (sos koymak için kullanılacak)
* 2 yemek kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı sirke
* tane karabiber

Yapılışı ;
– Sosislerin üzerine diklemesine veya boyuna çizik atın.
– Sosisi tercihen kömürde veya dökme ızgara tavada ızgara edin.

– Sosisi pişirirken bir tavada veya sos tenceresinde salçayı yağ kullanmadan kavurun.
– Üzerine ½ çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.
– Baharatları ve hardalı ilave edip karıştırarak sosu kaynatın.

– Sosun biraz kıvamlı olmasını sağlayın, bu sebeble ekstradan sıcak su ilave etmek veya tam tersi kaynatarak koyulaştırmak gerekebilir.
– Sosis ızgara olurken ve sos kaynarken bir domatesi parizyen kaşık yardımı ile oyun.
– İç kısmını atıp, domatesi yıkayıp kurulayın.
– Domatesin tabakta duracak taban kısmını düz bir hale getirin ve üst kısmını da kıyılmış maydanoz ile kaplayın.
– Sosis arzu ettiğiniz ayarda pişince servis tabağına alın.
– Salçalı sosu domates içine doldurun.
– Cips & patates kızartması  garnitürü ile tercihenyanında bira ile servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar