KARAMEL SOĞANLI & SİRKELİ DANA YAHNİ

 


Malzemeleri ; (4-6 kişilik )

* 1,5 kg dana eti (kuşbaşı doğranmış)
* 6-7 adet soğan
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber ( çekilmiş)
* 5-6 adet kırılmamış tane karabiber
* 1 adet defne yaprağı
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 7-8 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı sirke

Yapılışı ;
–  Etleri bir güveç veya düdüklü tencere içerisine koyun.
– İki adet soğanı ayırarak diğer soğanları yemeklik doğrayın ve etlerin üzerine tencereye koyun.
– Sarımsakları diş olarak ilave edin.
– Baharatlarıda ilave edin.Sirkesini de koyun.

– İki su bardağı sıcak su ilave edin.
– Tencere veya güveçi kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin. Güveçte pişirecekseniz 4-5 su bardağı su koyabilirsiniz.
– Pişirme tamamlanınca servis öncesinde bir tavada tereyağını eritin.
– Tavaya diğer soğanlarıda halka halka keserek atın.
– Soğanların karamelleşmesini rengini değişmesini sağlayın.Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
– Etleri servis yapacağını tabağa alın.Üzerine karamelle kavrulmuş soğandan ekleyerek sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar