PENNE NAPOLİTEN

Malzemeleri ; (4 kişilik )
* 1 pk Penne Makarna
* 6-7 adet domates (kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış)
* bir kase toz parmesan peyniri
* bir adet kereviz sapı
* 2 diş sarımsak
* 1 adet çarliston biber (kıyılmış)
* 1 adet kuru soğan ( kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* tane karabiber & kaya tuzu
* 1 yemek kaşığı sirke



Yapılışı ;

– Önce Napoliten sosu hazırlayın.
– Bir tencerede sıvıyağı kızdırın sarımsak ve soğanları atıp karıştırarak kavurun.
– Biberleri ilave edin.
– Orta ateşte karıştırarak soğan ve biberleri yumuşatın.
– Domatesleri ilave edin.
– Karıştırmaya devam edin ve ½ çay bardağı sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakın.
– Kaynama başlamadan kereviz sapınıda içine atın.
– Sosu yakşalık 40-45 dk kadar ara ara sıcak su ilaveleri ile sürekli kaynar bir halde tutun.(kaynatma hızınıza ve domatesin mevsimine göre köpüklenme olabilir, kevgir ile sos üzerindeki köpüğü alabilirsiniz)

– Bu sırada paketteki tarifine göre istediğiniz ayarda makarnanızı haşlayın.
– Sosunuzu tuz, tane karabiber ve sirkeyi ilave ederek tatlandırın.
– Sosa aroması iyice sinmiş olan kereviz  yaprağını da alın.

– Makarna istediğiniz ayara geldiğinde hemen akan suyun altına tenceresi ile oturtarak makarnayı diri tutma ve soğutma işlemine başlayın.
– Makarna komple soğuyunca süzgeçe alın ve tenceresini ateşe koyun.
– İçerisinde 2 yemek kaşığı yağ ısıtın ve önce makarnayı tencereye koyun. Üzerine sosunu ilave edin.

– Altı çok kısık olarak kaşık kullanmadan kapağı kapalı olarak tencereyi sallaya sallaya sos ve makarnayı hem ısıtın hemde iyice birbirine yedirin.
– Makarnanızı servis tabağına alın ve üzerine parmesan serperek sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun

Reklamlar