CHOCOLATE MOUSSE

Malzemeleri ; (4 kup için )
* 200-250 gr bitter çikolata
* 3-4 kaşık pudra şekeri
* 5 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrı kullanılacak)
* bir kibrit kutusu kadar tereyağ
* 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında süt
* 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı ;
– Bir sos tenceresinde su kaynatın ve üzerine bir borcam kase oturtun.
– Su kaynarken çikolatayı kıyın.
– Çikolatayı altında su kaynayan kaseye koyun ve eritmeye başlayın.
– Erime başladığında tereyağını parça parça ederek eriyen çikolataya ekleyin. Daha sonra sütü de ilave edin.

– Çikolataların tamamen erimesini sağlayın.
– Tencereyi ateşten alın.
– Çikolata kasesinide tencerenin üzerinden tezgaha alın.Ve mikserinizi çalıştırarak yumurta sarılarını tek tek erimiş çikolataya ilave edin.
– Yumurtalar bitince pudra şekerinide ilave edin ve çırpın.
– Ayrı bir kase içerisinde yumurta aklarını tuz ile birlikte çırparak kar haline getirin.
– Ve benmari edilmiş çikolatayı kar halini almış yumurta aklarına ekleyin.
– Tahta kaşık veya plastik spatula ile havalandırarak karıştırarak içi kabarcıklı bir karışım elde edin.

– Kaselere paylaştırıp, bızdolabında 2-3 saat kadar bekletin.
– Daha sonra arzu ettiğiniz şekilde dekore edip servis edbilirsiniz.

Not;
– İyi bir mousse yapıp yapmadığınızı test etmenin en basit yolu bir kaşık çikolata mousse ağzınıza atıp kaşıktaki mousse’u dilinizle damağınıza doğru bastırın ve ezin.
Hava kabarcıklarını hissedip, seslerini duyuyorsunuz mousse başarılı olmuş demektir.
Afiyet Olsun

Reklamlar