SARIMSAKLI ELMA DİLİM PATATESLER

Malzemeleri ; (3-4 kişilik )
* 5-6 adet patates
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* 1-2 yemek kaşığı kuru kekik
* 1 yemek kaşığı kuru biberiye
* 1 yemek kaşığı pul biber
* kaya tuzu & tane karabiber
* 1 yemek kaşığı renk biberi
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* tereyağ parçaları

Yapılışı ;
– Pataesleri soyun ve elma dilim şeklinde kesin.
– Patatesleri yaklaşık 9-12 dk kadar haşlayın.

– Fırında kısa sürede kızarıp pişecekleri bir ayarda haşlamayı bitirin.
– Soğuk suyun altına tutarak soğutun.
– Patateslerin suyunu süzerek bir kaseye alın.
– Zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Sarımsaklarıda koyup elinizle iyice harmanlayın.

– Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın.
– Patatesleri üstsüte gelmeyecek şekilde yayın.
– 185 derece de üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.
– Özellikle burgerlerin, sandviçlerin ve tavuk yemeklerinin yanında servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar