KARNABAHAR SALATASI

karnıbahar salatası

Malzemeleri ; (4-6 kişilik)
* yeterli büyüklükte karnabahar
* bir adet havuç
* 2-3 yemek kaşığı sirke
* zeytinyağı
* küp küp kesilmiş 2-3 yemek kaşığı turşu
* 2-3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
* 2 adet kıyılmış taze soğan
* tuz

Yapılışı ;
– Karnabahar ve havucu salata yapılacak kıvamda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
– Soğuması için kenarda bekletin.
– Soğuduktan sonra karnabaharları çiçek çiçek ayırın ve havucu şerit şerit kesin.
– Bir servis tabağına alın. Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
– Zeytinyağı koyun ve sirkesini, tuzunu ayarlayarak soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar