TAZE SARIMSAKLI & RICOTTA PEYNİRLİ SAHAN YUMURTA

sahanda yumurta

Malzemeleri ;

* 1 adet köy yumurtası
* 1 yemek kaşığı tuzlu köy tereyağı
* 1 adet taze sarımsak ( kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı ricotta peyniri

Yapılışı ;
– Sahanınızı orta ateşte ısıtın ve tereyağını koyun.
– Tereyağ eriyip köpürünce sarımsakları ilave edin.
– Ateşi sonuna kadar kısın, tereyağının yanmaması için zeytinyağı ilave edin.
– Ricotta peynirinden koyun.
– Kabaca sarımsak ve peynirleri karıştırarak sahana yayın.
– Üzerine yumurtayı kırın ve kapak kapatarak 4-6 dk kadar pişirin.
– Sıcak olarak kızarmış ekmekle servis edin.

Notlar;
Tereyağında ki sarımsak aroması inanılmaz olacak, ekmek bandığınızda çok nefis bir tat alacaksınız. Sarımsak yumuşuyor ve hiç rahasız etmiyor. Ayrıca ricotta peynirleri ise dipleri biraz kıtır ve yanık olacak ama üzerleri yumuşak kalacak. Çelik sahan yemeği çok deforme etti, bakır sahan denemedim ama teflonda en iyi sonuç yakalanır diye düşünüyorum.
Yumurtanın sarısını ekmekle patlatmayan bizden değildir…

Afiyet Olsun

Reklamlar