KARNABAHAR GRATEN

karnıbahar graten

Malzemeleri ;

* ufak boy karnabahar (ayıklanmış ve çiçekleri ayrılmış)
* beşamel sos
* 1 adet küçük soğan (piyazlık doğranmış)
* kaşar peyniri rendesi
* 2 çay kaşığı muskat rendesi
* tane karabiber & kaya tuzu

Yapılışı ;
– Tencerede için biraz tuz atarak su kaynatın.
– Karnabahar çiçeklerini içine atın ve kaynatın. Buhar pişiricisi kullanıyorsanız buharda karnabaharları pişirin.
– Fırında da ısıl işlem göreceği için dirice kalmalarını sağlayın. Yaklaşık 6-7 dk kadar haşlayın.
– Haşlama işlemi sırasında beşamel sosunuzu hazırlayın.
– Her iki malzemede ılınınca karnabaharları iyice süzüp (graten sulanmasın) zedelemeden beşamel sos ile beşamel tenceresinde karıştırın.
– Soğan, tuz, karabiber ve muskat rendesini de ekleyin.
– Bütün malzemeyi bir fırın kabına aktarın. Üzerini kaşar ile kaplayın.
– Soğuk fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun

 

Reklamlar