PANCAR TURŞUSU NASIL YAPILIR ?


ev yapımı pancar turşusu

Malzemeleri ;
* 1 kg pancar
* 10-12 diş sarımsak
* 3-4 kesme şeker
* 1 su bardağı sirke
* 1 yemek kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı ;
– Pancarları yeşilliklerinin olduğu kök kısmından kesin, çürük, ezik kısımlarını da traşlayın.
– Ovalayarak çok iyi bir şekilde yıkayın, topraklarını gerekirse kazıyın.
– Bir düdüklü tencerenin içine hepsini koyun.
– Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve şeker ile tuzu ilave edin.
– Düdüklü tencereyi kapatıp yaklaşık (düdüklü performansına göre değişebilir) 7-8 dk kadar pişirin.
– Suyunu atmadan kendi halinde soğumaya bırakın. (4-5 saat  balkonda bekletilebilir)
– Pancarlarınız soğukduktan sonra sarımsaklarınızın bazılarını tam döverek bazılarını ise hafif kırarak bir kaba hazırlayın.
– Soğuyan pancarların kabuklarını soğuk suya tutarak çeşme altında elinizle ovarak soyun.(zaten hemen çıkıyorlar)
– Arzu ettiğiniz şekilde dilim, küp küp veya kuşbaşı şeklinde doğrayın.
– Tenceredeki kendi sularının içine geri koyun.
– Sarımsak ve sirkeyi de bu suya ilave edin.
– Tencereye zeytin yağını ilave edin ve karıştırın.
– Bir gece oda ısısında bekletin.
– Ertesi gün tanelerini alarak kavanozlara paylaştırın. Üzerlerine sularını da tamamlayıp, buzdolabınızda muhafaza edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar