ZEYTİNYAĞLI PIRASA

z.yağlı pırasa

Malzemeleri ;

* 1 kg pırasa (ayıklanmış ve irice doğranmış)
* 1 adet havuç (dilimlenmiş)
* 2 yemek kaşığı pirinç
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı (bir kaşık sızma, bir kaşık riviera ideal)
* tuz
* 3 adet kesme şeker
* ½ limon suyu
*1/2 portakal suyu

Yapılışı ;
– Tencerede riviera yağı ısıtın.
– Önce havucu atarak 1-2 dk orta ateşte çevirin.
– Pırasalarıda içine atın.
– Limon ve portakal sularını, tuzunu,şekerini  ve pirinçleri tencereye atın.
– ½ çaybardağı kadar sıcak su ilave edin.
– En kısık ateşte yaklaşık 12-14 dk kadar pişirin.
– Bir çatal ile pişip pişmediklerini kontrol edebilirsiniz.
– Tencereyi ateşten alıp üzerine 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağını gezdirin.
– Kapağı yarım kapalı olarak kendi halinde soğumaya bırakın.
– Yaklaşık 3-4 saat sonra alınınca, bir servi tabağına alın ve iyice soğumasını sağlayın.
– Yemek soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletip, ertesi gün yanında limonla servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar