TATAR MAKARNASI

tatar makarnası 

Malzemeleri ; (4-6kişilik)
* 500 gr  makarna
* tuz
* 2 kaşık sıvıyağ
* 1 kase sarmısaklı yoğurt
* 1 kase kıyılmış maydanoz
* bolonez (kıyma sos)  için tıklayın

yoğurtlu & kıymalı makarna

Yapılışı ;

– Önce bolonez sosunuzu yapın ve ılınmaya bırakın.
– Tencerede suyu kaynatın ve sıvıyağ ile tuz serpin.
– Makarnalarınızı kendi ayarınızda göre paket üzerindeki tarife göre pişirin, ideal ve paketlerde tavsiye edilen süre  7-9  dk.
– Makarnaları direk tenceresi ile  soğuk suyun altına tutun. Bir kaç kere soğuk su ile yıkayıp süzerek soğutun ki pişirme işlemini tamamen durdurun. Makarnalar diriliklerini kazanınca  kenara alın.
– Makarnayı  komple bolonez tenceresine aktarın ve kapağını kapatarak ısınmasını sağlayın.
– Kaşık kullanmadan tencereyi sallayarak makarna ve sosun iyice karışmasını sağlayın.
– Makarnayı servis tabağına koyup üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin.
– Maydanoz ile üzerini süsleyip sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar