ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

sakallı çorba

Malzemeleri ; (4 kişi için)
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 adet kuru soğan (küp küpdoğranmış)
* 2 diş sarımsak (kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı salça
* 1,5 su bardağı yeşil mercimek (yıkanmış)
* 2-3 yemek kaşığı erişte (tercihen elde kesme)
* 1 çay kaşığı kuru nane
* karabiber
*  tuz
* 5-6 bardak  su (tercihe göre  et veya tavuk suyu olabilir)

Yapılışı ;
–  Yeşil mercimekleri bir güzelce  yıkayın.
–  Mercimekleri önce bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın.
– Haşlanan mercimekleri soğuk su altına tutarak süzün.
– Derin bir tencerede yağları kızdırın soğan ve sarımsağı ekleyin, soğanlar yumuşayana  kadar kavurun.
– Salçayı ilave edip bir iki kere daha karıştırın.
– Mercimekleri de ekleyip kısa bir süre daha  kavurduktan sonra üzerine kaynar suyu ilave edin.
– Tuzu ve biberini ayarlayın.
– Altı kısık bir şekilde  mercimekler  pişene kadar  yaklaşık 20-25 dk kdar  pişirin.
– Sık sık kontrol ederek ara ara karıştırın ve sıcak su ilaveleri yapın. (gerekiyor)
– En son erişteleri ve naneyi de  ilave  edin. 8-10 dk daha pişirip kapağı kapalı olarak dinlendirmeye bırakın.
– Sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar