ANTRİKOT IZGARA

antriko ızgara

Malzemeleri ; (4 kişi için)
* 4 parça veya kişibaşı 2 parça olacak şekilde 8 parça antrikot
* bir kase zeytinyağı
* deniz tuzu
* tane karabiber (havanda dövülmüş)
* tereyağı (oda ısısında yumuşamış)

Yapılışı ;
– Etlerinizi kapaklı bir saklama kabı içerisine dizin. Üzerine zeytinyağını boşaltıp kapağını kapatın.
– Buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
– Etleri oda sıcaklığına çıkartın.
– İzli döküm tavayı ocağa koyun ve ısıtın.
– Tava kızdıktan sonra etlerinizi yağdan alıp ızgaraya koyun.
– Hiç çevirmeden bir tarafı komple pişene kadar pişirin.
– Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin.
– Etler piştikten sonra servis öncesinde üzerine fırça yardımı ile yumuşak tereyağı sürün.
– Diğer tarafına da sürün ve ateşten alın.
– Tuz ve biber serpişirerek servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar