KIYMALI KOL BÖREĞİ

kıymalı börek

Malzemeleri ;
* 3 adet yufka
* 1,5 su bardağı süt
* 1,5 çay bardağı zeytinyağı
* 350 gr. kıyma
* 2 adet kuru soğan (küp şeklinde doğranmış)
* 2 adet çarliston biber (kıyılmış)
* 3 adet domates (kabuksuz ve küp doğranmış)
* 1 diş sarımsak
* ½ çay kaşığı kimyon
* ½ çay kaşığı pul biber
* ½ çay kaşığı karabiber
* tuz
* 1 yumurta sarısı

Yapılışı ;
– Tencerede yağı kızdırıp soğan ve biberi kavurun.
– Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.Domatesleri de ilave edin.
– Sarımsak ve baharatları ilave edip, tuzunu ayarlayın.
– Ocaktan alın.Ilınması için kenarda bekletin.

kıymalı börek içi

– Yağlanmış mutfak tezgahına 1 adet yufkayı serin. Dört eşit parçaya bölün. (dev bir sigara böreği yapacakmış gibi dört adet eşit üçgen)
– Zeytinyağı ve sütü bir kasede karıştırın.Yufkalara fırça yardımıyla bu karışımdan sürün.
– Ilık olan kıymalı iç malzemesini yufkanın geniş tarafına yayın.
– Geniş tarafından başlayarak yufkaları sarın ve uçlarını yine bu karışım ile yapıştırın.
– Bütün çeyrek yufkalara aynı işlemi uygulayın ve iç harcı paylaştırarak bitirin.

kıymalı kol böreği

– Fırın tepsisine bütün olarak dizin.
– Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin.
– Soğuk fırında 175 derece üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.

Afiyet Olsun


Reklamlar