ZEYTİNLİ & PEYNİRLİ KEK

 zeytinli kek

Malzemeler ;
* 5 yumurta (birisinin sarısı ayrılacak)
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı karşık kırık peynir
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış deretotu
* 1pk kabartma tozu
* tuz (kırık peynir veya karışık peynirler tuzlu ise  gerek olmayabilir)
* 2 yemek kaşığı dilimli siyah zeytin

peynirli & zeytinli kek

Yapışı ;
– Bir kasede yumurtaları, yoğurt ve sıvıyağı çırpma teli ile çırpın.
– Bu karışıma kıyılmış yeşillikler de ilave edin.
– Ayrı bir kaba un koyun, kabartma tozunu una serperek önce onlar birbirine karıştırın.
– Sonra unu diğer yumurtalı karşıma karıştırın. Peynirleri ve zeytin de ekleyin.
– Tahta bir kaşık yardımıyla malzemeyi ürünlere zarar vermeden hafifçe karıştırın.
– Unlanmış fırın tepsisi veya payrex kaba karışımı boşaltın.
– Arzu ederseniz üzerine kaşar rendeleyin.

tuzlu kek

– Bir çorba kasesine ayrılmış olan yumurta sarısına pul biber ve tuz ilave edilerek çırpın.
– Karışımın üzerine fırça ile yumurtayı gelişi güzel sürün.
– Keki 200 ° de 35 dakika pişirin.
– Ilık olarak dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Notlar ;
* Çok çeşitli karışık peynirler daha çok lezzet veriyor.
* Fırına atmadan önce kaşar rendeleyerek farklı bir görsel yakalayabilirsiniz.
* Bu keki geliştirdiğimizde pastırma, haşlanmış patates ve taze soğan ile mükemmeliğe ulaşmıştık.
* Çalıştığım bazı yerlerde bu keki çay saatinde, cafe breaklar de ve açık büfe kahvaltıda kullanmıştık. Muffin kaplarında da yapılabilir.

Afiyet Olsun

Reklamlar