RAMAZAN PİDESİ TOSTLARI

RAMAZAN PİDELİ SALÇALI TOST

Malzemeleri ; (4 adet ¼ tost için)
* 1 adet ramazan pidesi (4’e bölünmüş ve her parça 2’ye yarılmış)
* yeteri kadar kasap sucuğı dilimleri
* yeteri kadar kaşar peyniri dilimleri
* yeteri kadar sosis dilimleri ( haşlanmış)
* salça
* yeteri kadar turşu dilimleri
* tereyağı

RAMAZAN PİDELİ AÇIK TOST

Yapılışı ;
– Pideleri hazırladıktan sonra tost makinasında ısıtın.
– Sucuk ve sosisi bir parça tereyağı ile tavada ısıtın.
– Isınmış pidelerin içlerini açın ve tabanlarına salça sürün.
– Sıcak sucuk ve sosisleri de pide içlerine paylaştırın.
– Kaşar peynirini koyun.
– Pideleri kapatarak kaşarlar eriyene kadar çok bastırmadan tost makinasında ızgara edin.
– Tereyağı ile pidelerin dışlarını yağlayarak kıtırlaştırın.
– Daha sonra sıcak pide tostları açarak içlerine turşu koyun.
– Soğutmadan servis edin.
– Arzu ederseniz tüm malzemeyi pizza yapar gibi ½’ye bölünmüş pide üzerine yapabilirsiniz. İkinci fotoğrafta da bu şekilde yaptık. İki şekilde de pide ile tost yapmak muhteşem bir fikir, yanında buz gibi kutu kola ister aman dikkat !!!

Afiyet Olsun

Reklamlar