SİRKELİ & SARIMSAKLI KABAK KIZARTMASI

kabak kızartması

Malzemeleri ; (4 -6 kişilik)
* 4-5 adet kabak ( üstü çizilimiş, yıkanmış ve para şeklinde dilimlenmiş)
* 6-7 adet sarımsak (dövülmüş)
* ½ çay bardağı sirke
* ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
* kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı ;
– Tencerede sıvıyağı kızdırın.
– Yıkanmış ve kurutul kabakları sıvıyağda renkleri dönene kadar kızartın.
– Kızartılan kabakları mutfak havlusu üzerine çıkartın.
– Kabaklar kızarırken sarımsak, sirke ve zeytinyağını karıştırın.
– Tercihinize göre tuz koyun.
– Kızaran bütün kabakları bir tabak içerisine alın ve üzerine kaşık ile sarımsaklı sirekli karışımdan gezdirin.
– Kabı streç film ile kaplayın ve ertesi güne kadar buzdolabında bekletin.
– Ertesi gün servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Reklamlar