İTALYAN USULÜ KÖFTELİ SPAGHETTI TARİFİ

  köfteli spaghetti

Malzemeleri ; (3-4  kişilik)
* kişi başı 4 adet gelecek sayıda top köfte (köftenizi buradan hazırlayabilirsiniz)
* bir paket spaghetti makarna
* 2 adet rendelenmiş domates
* tuz & karabiber
* 3-4  yemek kaşığı zeytinyağı
* 1-2  diş sarımsak (ezilmiş)
* bir adet defne yaprağı

köfteli sos

Yapılışı ;
– Köfteleri link’teki gibi önceden hazırlayın. Sizin isteğinize bağlı ancak makarna üstünde kişibaşı dört adet köfte iadeal oluyor, ancak beş adet konulabilir.
– Köfteler buzdolabında beklerken paket üzerindeki adımları uygulayarak makarnanızı da pişirin.
– Makarna pişmesine yakın köfteleri pişirin.
– Bir tava içerisine  zeytinyağını koyun ve ısıtın. Topl köfteleri içine atarak orta ateşte  sık sık tavayı sallayarak kızartın.
– Köftelerin etrafı kzarınca ateşi kısarak sarımsak, defne yaprağı ve rende domatesleri ilave edin.
– Bu aşamada domates su kaybettikçe çok az sıcak su ilaveleri yapmak gerekebilir.
– Tavanın kapağının kapatın ve köfteleri sık sık suyunu kontrol ederek sos içinde pişmeye bırakın. Yaklaşık 10 dk yeterli olacaktır.
– Daha sonra ateşten alarak, sıcak olarak tezgahta makarnayı servis edene kadar bekletin.
– Makarnanızı pişirdikten sonra soğuk suda  süzmeden direk servis tabaklarına paylaştırın.
– Üzerlerine köfteli sos ve köftelerinden koyarak sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar