TAVUK SUYUNA PİRİNÇ ÇORBASI

tavuksuyuna çorba

Malzemeler: (4-6 kişilik)
* 8 su bardağı tavuk suyu veya et suyu
* yarım su bardağı pirinç
* yarım demet maydanoz
* tuz ve karabiber
* bir adet havuç (dilimlenmiş)
* 1 adet küçük kuru soğan ( 4’e bölünmüş)

Yapılışı:
– Pirinçleri yıkayın ve süzün.
– Bir tencereye bir parça tavuk eti (but, kalça, bütün olarak) koyun.
– Üzerine 8 bardak su ilave edilerek ocağa koyun ve içine havuç ve soğanı da atın.
– Tuz ve biber atarak kaynamaya bırakın.
– Kaynadıktan sonra başka bir tencereye süzün.
– Arzu ederseniz tavuk etini tifterek çorbaya katmak için hazırlayın veya başka bir yemekte
değerlendirmek için dolaba kaldırın.
– Tavuksuyuna pirinçleri atın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Ve ocaktan alın.
– Servis tabağına alın. Maydanoz ve limon ile birlikte pul biber gezdirerek servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar