KUZU GERDAN HAŞLAMASI

kuzu haşlama

Malzemeleri ; (4-6 kişilik)
* 6-7 parça kuzu gerdan (ortalarından kırılmış)
* 1 kase kuşbaşı doğranmış kereviz
* 4-5 adet kereviz yaprağı (iri doğranmış)
* 2 adet havuç ( doğranmış)
* 1 kase kuşbaşı doğranmış patates
* tuz
* 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2 diş dövülmüş sarımsak

Yapılışı ;
– Etleri güzelce yıkayın.
– Bir büyük tencere içine etleri koyun ve üzerine su koyun.
– Etleri haşlayın. Ve etleri içinden alarak suyu dökün.
– Tencereye yeniden etleri koyun ve içine soğanı atın.
– Tekrar su koyarak kapağı kapalı olarak haşlamaya yeniden başlayın.
– Etlerin pişmesine yakın kereviz, havuç ve patatesi tencereye atın.
– Bütün malzemeler pişince kereviz sap ve yapraklarını da koyun.
– Tuz ve karabiber ekleyin.
– Bir yemek kaşığı sirke ekleyin. Sarımsakları da tencereye atın.
– Kapağı kapalı olarak yemeği biraz dinlendirin.
– Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun

Reklamlar