YOĞURTLU KABAK MEZESİ

yoğurtlu kabak

Malzemeler;
* 6 adet orta boy kabak
* kızartmak için zeytinyağı
* 500 gr çorba kaşığı yoğurt
* 2-3 diş sarımsak

* tuz
* kıyılmış dereotu

Hazırlanışı;
– Kabakları yıkayıp soyduktan sonra isteğinize göre küçük küpler hâlinde doğrayn.
– Bir teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Hazırladığınız kabakları koyun ve kısa süre kızartın.
– Kabakları bir mutfak havlusu üzerine çıkartın. Ve üzerine tuz serpin.
– Sarımsakları dövün ve yoğurtla karıştırın.
– Soğumuş kabakları sarımsaklı yoğurt ile karıştırın. Ve servis edeceğiniz zamana kadar buzdolabına tutun.
– Üzerine dereotu gezdirerek veya içine karıştırarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar