KIZARMIŞ TURŞU & DİP SOSU

kızarmış turşu

Malzemeleri ;
* arzu ettiğiniz miktarda kornişon salatalık turşusu
* 2 adet çırpılmış yumurta
* pane harcı ( arzu ettiğiniz cipsler ile lezzetlendirebilirsiniz)
* kızartmak için sıvı yağ
* un
* bir kase sarımsaklı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı hardal

kızarmış pane turşu

Yapılışı ;
– Pane harcınızı hazırlayın. İçine tatlandırıcı çeşniler, tarhana, sarımsak tozu vs. ekleyerek
lezzet patlaması yaratabilirsiniz.
– Pane harcına cips ve mısır gevreği ekliyorsanız bunları rondo da çekin.
– Bir tabağa un koyun.
– Turşuları sırası ile önce una, sonra yumurtaya ve pane harcına bulayın.
– Turşuların tamamını bitirin ve kenarda bekletin.
– Sıvıyağı bir tavada kızdırın.
– Daha sonra pane turşuları renkleri altın bir hale gelene kadar 3-4 dk kızartın.
– Turşuları mutfak havlusuna çıkartın.
– Bir kase sarımsaklı yoğurt içine kimyon ve hardalı koyun.

pane turşu ve dip sos

– Tuz ve biber ekleyerek turşular ılık haldeyken kızarmış turşu ve dip sosu yanında
bira ile servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar