SOSYETE MANTISI

sosyete mantısı

Malzemeleri ; (4-6 kişilik )
* 500 gr dana kıyma
* 2 adet yufka (4’e bölünmüş, 8 adet üçgen elde edilecek)
* 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
* sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* tuz
* tane karabiber
*1-2 diş dövülmüş sarımsak
* bir kase et veya tavuk suyu
* kıyılmış maydanoz

Sos için ;
* 4-5 adet kabuksuz domates
* 1 yemek kaşığı sirke
* 1 adet kesme şeker
* tane karabiber
* kimyon
* kaya tuzu

Yapılışı ;
– Bir tencere içinde sıvıyağı ısıtın.
– Kıymayı atıp kavurun.
– Kıyma kavrulunca soğan ve sarımsağı içine atın.
– Kıymayı kavurup pişirin, Tuz ve biber ile tatlandırın.
– İçine bir parça tereyağ atarak karıştırın ve soğumaya bırakın. Arzu ederseniz ceviz içi veya kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
– Yufkaları tezgaha açın ve içine kıymalı karışımdan koyun.
– Yufkaları rulo olarak sarın ve uç kısımlarından gül böreği sarar gibi sarın. Bütün malzemeyi
bu şekilde bitirin.
– Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
– Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
– Mantılar pişerken sos yapımına başlayın.
– Domatesleri atın ve altı kısık olarak ara ara karıştırarak domatesler iyice yok olana kadar
pişirin.
– Kaynamaya başlayınca baharatları ve şeker ile sirkesini ilave edin.
– Sosu az su ekleyerek kaynatın ve ocaktan alıp kapağı kapalı olarak sıcak bekletin.
– Mantılar pişerken fırını açıp mantıların üzerine birer kaşık kadar tavuk veya et suyu gezdirin.
– Et suyu veya tavuk suyunu komple paylaştırarak bitirin.
– Fırında pişirmeye devam edin.
– Üzerleri iyice kezarınca fırından alın.
– Sıcak olarak servis tabaklarına dizin.
– Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirin.
– Farklı bir tat için kuru nane ve sumak serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Reklamlar