PASTIRMA VE GRAVYER PEYNİRLİ OMLET

omlet

Malzemeler ;
* 1 avuç kıyılmış pastırma
* kıyılmış gravyer peyniri
* 3 adet yumurta
* tuz & karabiber
* süt
* tereyağ

Yapılışı ;
-Teflon tavada çok az tereyağında pastırmaları hafif soteleyin ve bir tabağa çıkartın.
-Bir kaseye yumurtaları kırın, 2 kaşık kadar süt ilave edin, tuz ve biberini koyup çırpın.
-Pastırma sotelediğiniz tavada az tereyağını eritin, çırpılmış yumurtayı tavaya dökün.
-Omletin bir tarafı pişince bir kenarına malzemelerini koyun.
-Omletin kenarlarını tavadan iyice spatula yardımı ile sıyırarak kurtarın.
-Tavayı ileri geri sallayın ve omletin hareket ettiğinden emin olun.
-Tavayı ileri geri sallayarak sert bir hareket ile omleti malzemenin üzerine katlayın.(spatula yardımı ile de kıvırabilirsiniz)
-Katlanan omletin kıvrılan dış yüzeyi pişik olduğu için kendi sıcaklığı ile peynir eriyecektir.

Afiyet Olsun

Reklamlar