KARNIYARIK

karnıyarık

Malzemeler;
* 6 tane patlıcan
* kızartmak için sıvı yağ

İç Malzemesi:
* 300-350 gr dana kıyma
* 2 tane kuru soğan (küp doğranmış)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tane domates
* 1 yemek kaşığı salça
* tuz & karabiber
* kıyılmış maydanoz
* üzeri için domates dilimleri ve sivri biber (isteğe bağlı)

karnıyarık tarifi

Yapılışı;
– Patlıcanları alaca soyup tuzlu su içinde 10 dakika kadar bekletin.
– Patlıcanları yıkayıp, patlıcanları fırça ile yağlayın ve bir fırın tepsisine dizin.
– Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede patlıcanlar renk değiştirene kadar pişirin.
– Patlıcanlar pişerken bir tencerede sıvı yağ kızdırın ve kıymayı atıp kavurun.
– Soğanları kıymaya ilave edip birlikte kavurmaya devam edin.Domatesleri de ilave edin.
– Domates pişip yumuşayınca tuz ve biber ile tatlandırın.
– Maydanozu ilave edin ocaktan alıp kapağı kapalı olarak dinlendirin.
– Patlıcanların içlerini açın ve hazırladığınız harcı patlıcanların içine bölüştürüp koyun.
– Üzerlerine arzu ederseniz biber ve domates koyup, 1,5 bardak kadar sıcak suyunu ilave edin.
– Sıcak fırında yaklaşık 180 °C fırında patlıcanlar suyunu çekene kadar yaklaşık 20 dakika
pişirin.

Afiyet olsun.

Reklamlar