İZMİR’DE BOYOZLU BAYRAM FANTAZİSİ

boyoz

Herkese Güzel İzmir’den iyi bayramlar…

Vallahi! Boyoz için başka ne demek gerek, ne yazmak gerek bende bilmiyorum. Daha önce
Boyoz hakkında detaylı bir yazı yaşmıştım. Onu okumanızı tavsiye ederim. İzmir bizim için
artık iş gereği gurbet olmuş! ne yapalım? Bununla yaşamaya daha doğrusu onsuz yaşamaya
alışmak zorundayım. Çok özlüyorum, ve fırsat bulunca geliyorum İzmir’e hemen. Gurbette
en özlenen şeylerden birisi boyoz benim için. İzmire geldiğimde neredeyse her sabah
kahvaltıda, gün ortasında, akşam çayında hatta sabaha karşı fırından alıp bolca yiyiyoruz.
İşte yine İzmirdeyiz ve bu sefer boyozda bir fantaziye kaçıyoruz.

Boyoz üzerinde halis muhlis Ege Tire sucuğu ve bergama tulumu. Bunları fırın ızgarasında
peynir eriyene kadar tutuyoruz. Hepsi bu kadar…
Aynı malzemeler ile bir de gevrek fantasizi var. Gevreği ikiye bölün, içine salça sürün. Pişmiş sucuk dilimlerini dizin. Peynirleri dizin. Tost makinasında ızgara edin.

Allahım Sana Geliyoruuuuuummm…

Afiyet Olsun

Reklamlar