ISLAK STEAKBURGER

ıslak steakburger

Malzemeleri ; (10-12 kişilik)
* 750 gr dana eti (jülyen kesilmiş)
* 2-3 adet çarliston biber (jülyen doğranmış)
* 1-2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
* 2-3 adet domates (kabuksuz kuşbaşı doğranmış)
* sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 10-12 adet burger ekmeği
* 1-2 diş sarımsak (doğranmış)
* tuz & karabiber
* 1 tatlı kaşığı kimyon

Yapılışı ;
– Bir tencere içinde sıvıyağı ısıtın.
– Dana etlerini tencereye koyun ve karıştırıp kapağını kapatın.
– Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
– Daha sonra sarımsak, soğan ve biberleri atın.
– Yaklaşık 1/2 çay bardağı su ekleyerek kısık ateşte soğanlar ve biberler yumuşayana kadar
karıştırarak pişirin.
– Domatesi ilave edin.
– Tuz ve biberini ekleyin. Tereyağını da içine atın.
– Kimyon serpip kapağı kapalı olarak ocaktan alıp dinlenmesi için kısa bir süre bekletin.
– Ekmekleri ıslatmak için yemeğin suyundan alın.
– Ekmeklerin tabanına dana sotesinden doyun.
– Ekmeklerin kapaklarının iç tarafına kaşık ile yemeğin suyundan koyarak ıslatın.
– Daha sonra kapak ekmeklerini maşa ile yemeğin suyuna dış tarafından batırın.
– Bir yağlı kağıda sararak fırında 100 derecede ılık bir kale getirin.
– Ilık olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar