KREMALI & MANTARLI TAVUK

kremalı mantarlı tavuk

Malzemeleri ;(4 kişi için)
* 2 adet piliç bonfile ( şerit doğranmış)
* 1 çorba kasesi doğranmış ve yıkanmış mantar
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 kaşık tereyağ
* 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
* tuz
* 1 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 kutu yemeklik krema
Yapılışı ;
– Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve sarımsağı koyun.
– Şerit tavuk göğüsleri içine ekleyin. Sulanana kadar ara ara tavayı sallayarak tavukları pişirin.
– Tuz ilave edin. Mantarları ilave edin ve mantarlar su salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.
– Soya sosu ilave edin ve 2-3 dk daha kavurup kremayı ilave edin.
– Ocaktan almadan önce  parmesan peyniri ilave edin.
– Sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Reklamlar