BENİM KANATTLAR ÇOK İYİ PİŞSİN, HATTA YANSIN…

çıtır kanatlar

Malzemeleri ; (4-6 kişilik)
* arzu ettiğiniz miktarda tavuk kanat
* kızartmak için sıvıyağ ( tavaya bir parmak kadar koymanız yeterli)
* kurutulmuş dağ kekiği
* kimyon
* pul biber
* acısız kırmızı toz biber
* soya sosu
* tuz ve karabiber

Yapılışı ;

– Tavada sıvıyağı kızdırın.
– Tavuk kanatları yıkayın ve kurulayın.
– Tavuk kanatlarını sıvıyağda sık sık çevirmeden kızgın yağda kızartın.
– Üzerine kapak kapatın.
– Bir tarafı kıtır olduktan sonra (istediğiniz ayara göre) diğer taraflarını çevirin.
– Tavuklar çıtır çıtır kabuk olduktan sonra ateşi iyice kısın ve 2-3 yemek kaşığı soya sosu ekleyin.
– Kapağını kapatıp tavayı sallayarak sosu tavuklara yedirin.
– Ateşi kapatıp tüm baharatları serpiştirin. Sallayarak tavukları baharatlandırın.
– Biraz dinlendikten sonra bezelye ve pilav ile servis edin.
– Suyuna da ekmek banın mutlaka.

 

Afiyet Olsun

Reklamlar