KIZARMIŞ SOĞAN HALKALARI

Malzemeleri ; (2-3 kişilik)
* 2-3 adet orta boy soğan
* 2/3 bardak soğuk süt
* 1 yemek yaşığı zeytinyağı
* 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 su bardağı un
* 1 yumurta
* bolca galeta unu
* tuz & kababiber

Yapılışı ;
– Bir mutfak robotu kabına un, süt, zeytinyağı, kabartma tozu, yumurta, tuz ve karabiberi koyun.
– Robotta bu ürünleri boza kıvamına gelene kadar yüksek devirde 2-3 dk kadar çırpın.
– Karışımı dolapta bekletin, bu arada soğanları soyarak bir parmaktan biraz ince (klasik soğan halkası) boyutta dilimleyin.
– Daha sonra halka halka çıkartarak soğuk su içinde 15-20 dk bekletin.
– Suda beklerken halkan zarlarını çıkartın.
– Soğan halkalarını güzelce mutfak havlusu üzerinde bekletin ve kurutun.
– Soğanları önce boza karışımına daha sonra galeta ununa bulayın.
– Dolapta 20-30 dk bekletip kızgın sıvıyağda kızartın.
Afiyet Olsun